Blivande konstnärer ställer ut på Krapperup

Blivande konstnärer ställer ut på Krapperup

Under två månader har konst- och fotoeleverna på Munka Folkhögskola arbetat med temat sport. Den 31 januari öppnar en utställning på Krapperup konsthall med 130 verk i olika tekniker bland annat foto, måleri och teckning.

Vad är sport? För en del kan det vara väldigt lustfyllt och innebära gemenskap, bekräftelse och en tillhörighet. För andra kan sport vara något helt annat. En känsla av utanförskap, misslyckande – eller helt enkelt bara något tråkigt.

På Munka Folkhögskola i Munka Ljungby har 28 elever under två månader fritt utifrån egna idéer varit sysselsatta med att skapa verk på just temat sport. Det har blivit individuella verk, men också flera samarbeten.

Ralph Noack, konstnär, styrelseledamot i Kullens konstförening och tidigare elev på Munka Konstskola, tog initiativet till att ställa ut elevernas verk som är en mix av många olika konstnärliga uttrycksformer. Här finns bland annat foto, måleri, teckning och digital konst blandas med skapelser i gips, papier maché, betong, keramik, metall, tyg, vax och trä.

– Vi känner oss glada över att kunna hälsa framtidens konstnärer välkomna till Krapperup och är mycket förväntansfulla, säger Brith-Marie Delander, ordförande i Kullens konstförening.

Det blir vernissage fredagen den 31 januari kl 16-19.

Därefter håller utställningen öppet 1-2 och 8-9 februari, kl 12-18.

Läs mer om utställningen här.

Tidigare nummer

Webbplats www.kullaliv.se använder cookies. Mer information.