Carlo och Allan har en foodtruck ihop

Allan är ett välkänt ansikte för många i Kullabygden. Under flera år drev han Allans falafel från sin specialbyggda foodtruck – ett riktigt glädjepiller med sin speciella design och intensivt röda färg. Men mycket arbete och obekväma arbetstider tog ut sin rätt och 2022 sålde han sin food-truck och även restaurangen i gamla brandstationen. Men när hans kompis Carlo hörde av sig och frågade om han kunde hjälpa honom i gång med en ny matvagn så kände Allan att han inte kunde säga nej.

– Egentligen är det Carlo som äger och driver vagnen, jag är lite mer som en sidekick och ”mentor”, berättar Allan. Vi är båda från Syrien och kommer man till ett nytt land så kan man behöva hjälpas åt. 

Carlo startade med en blygsam budget, så var det inte tal om att köpa en färdig lyxig foodtruck utan här gällde de att trolla med knäna. De båda vännerna fick syn på en annons på Facebook om en vagn som använts för att sälja färsk fisk från, kikade på den – och förstod att här krävdes en del jobb för att få den ut på vägarna igen. Men efter många timmar så har vagnen fått ny köksutrustning och utvändigt fått ett ansiktslyft med det de själva kallar för ”sprättefärg”, som ska associera till storstad och graffitti. Dessutom har den fått ett namn: Dream Food Truck eller bara DFT rakt av.

På frågan vilka rätter gillar kunderna mest svarar Carlo falafeln.

– Men vår fish and chips kommer på god andra plats. Jag har egentligen samma meny som Allan hade i sin foodtruck men jag har kompletterat men en rätt som jag tycker mycket om och kunderna börjar upptäcka, det är tunnskivad kycklingfile som jag grillar på stekhällen och kryddar med koriander, honung, salt och peppar och serverar med friterad potatis eller i rulle med sallad.

Det här med tillbehör i form av olika såser känns som en hel vetenskap när Carlo och Allan går i gång. De är noga med att påpeka att Carlo tillagar dem själv efter klassiska recept från Syrien, förutom remouladsåsen, och tycker att vissa såser lyfter smakerna bättre i förhållande till maträtterna.

– Fast kunden har alltid rätt, fyller Allan i.

Men ska Carlo själv kombinera de olika rätterna med rätt smaksättning så väljer han den milda falafelsåsen till falafeln (suprise) och toppar med lite chilisås för lite mer drag. Fish and chips gifter ihop sig väldigt fint med remouladsås och kycklingen smälter fint ihop med vitlökssåsen. Och så får vi inte glömma den hemmagjorda hummusen. Tillsammans med friterad potatis och lite salad och tomat så har man en mumsig lunch, middag eller en låda att ta med ner till stranden.

Vad händer framöver?

– Det kom just en beställning på en stor studentskiva och vi kommer självklart att vara med på Mat- och sommarfesten den 17 juni i Höganäs hamn, säger Carlo.

– Sedan hoppas vi att fler och fler kommer till vagnen och testar lite olika rätter.  Vi känner att sommaren kan bli riktigt bra. 

Carlo och Allan kommer att finnas mycket nere på Kvickbadet i sommar, borta vid ”fortet” där kommunen har gjort plats för foodtrucks, men också vid Kyrktorget eller Sundstorget. Information om öppettider och var foodtrucken befinner sig finns på Facebook: Allans Tuk Tuk eller på Instagram: dream.DFT.

 

Tidigare nummer

Webbplats www.kullaliv.se använder cookies. Mer information.