Komikern Martin Svensson i Höganäs igen

Den 14 mars kommer Martin Svensson till Tivolihuset med sin nya humorföreställning ”Selfie – en skev självbild”. Kullaliv fick en pratstund med den populäre ståupp-komikern som lever efter devisen ”livet går inte i repris”.

Din förra föreställning hette Femtio, frånskild och förvånad.  Nu fortsätter du att undersöka åldern och vad den gör med oss!

– Ja, när jag hade bearbetat min 50-årskris upptäckte jag snart att jag hade fyllt 55. Det var mycket konstigt att plötsligt tillhöra kategorin 55+ – sådana som man bygger speciella bostäder tillSkulle jag tillhöra den gruppen nu? Det är det föreställningen handlar om. Mina funderingar kring min egen självbild. Hur ser jag på mig själv och hur är det med svenskarnas självbild. Det är en föreställning med mycket humor, tänkvärda tankar och musik.

Måste man verkligen tänka på sin ålder?

– Nej, det är exakt det som är sensmoralen i hela föreställningen. Livet är här och nu. Detta är min devis – livet går inte i repris. Det blir tydligare och tydligare ju äldre man blir.

I föreställningen reflekterar du en hel del kring selfies och sociala medier.

– Det är kul att ta selfies. Jag är själv väldigt aktiv på sociala medier och tycker att alla kontaktytor är bra. Men jag förundras över fenomenet med sociala medier. Det är inte alltid så lätt att hantera för oss som inte är uppvuxna med det. I min föreställning lägger jag inga värderingar, men pratar om det och funderar mycket kring vårt sätt att förhålla oss. Appar till exempel. Jag litar mer på mina appar än på mig själv och vill gärna få allt bekräftat genom en app. Glömmer jag telefonen när jag går hemifrån skapar det en enorm stress. Även om jag har bestämt träff och inte behöver den. Plötsligt kan jag inte googla och kontrollera allt hela tiden. Förr i tiden tänkte jag inte ”fan jag har glömt Nationalencyklopedien hemma”. Det här ett behov man har fått.

Vad vill du att folk ska känna som ser din föreställning?
– Jag tror att många kommer att känna igen sig i mina reflektioner och tycka att det är lite trösterikt. Det är mitt mål i alla fall. Det är skönt att känna igen sig och uppleva att andra tänker på samma sätt som en själv.

Föreställningen i Tivolihuset ges den 14 mars klockan 19 och är två timmar inklusive paus.

Den som vill se mer av Martin Svensson kan bege sig till Grevieparken på Bjärehalvön. I januari gjorde Martin tillsammans med komikern Göran Ebenhart en nystart på Skivor till kaffet – ett populärt evenemang som under många år leddes av Hasse Andersson. 
Nysatsningen går under beteckningen Som på TV – fast på riktigt. Det bjuds på kaffe, kakbuffé, quiz och spännande gäster i soffan. Under våren kommer bland annat Lisa Syrén (21 mars), Adde Malmberg (17 april) och Thomas Petersson (23 maj). Kaffe serveras från 14, programmet börjar klockan 15. Mer info på 0431-361151.

 

 

 

Tidigare nummer

Webbplats www.kullaliv.se använder cookies. Mer information.