Matkooperativ öppnar butik i Helsingborg

Imorgon lördag öppnar en helt ny matbutik med fokus på lokalproducerat i Helsingborg. Bakom initiativet står en nystartad ekonomisk förening som vill ta tillbaka makten över maten. 
–Vi vill göra bra mat – lokalproducerad, hållbar och ekologisk – mer tillgänglig inne i Helsingborg. Vi vill göra det möjligt för människor att påverka matutbudet, att ta tillbaka makten över maten som hamnar i deras matkassar, säger Hanna Bergström, ordförande i Matkooperativet Helsingborg.
Sedan föreningens startade i februari har ett 40-tal medlemmar arbetat med att bygga upp ett nätverk av lokala leverantörer – bland dem finns Skånehill och Wapnö men även Larsviken och Vikentomater från Kullabygden.
–Drömmen är att butiken ska bli helsingborgarnas vanliga mataffär. Butiken de handlar det de behöver för vardagen i. Det är svårt att ändra på vanor men vi står för det hållbara alternativet, säger Hanna Bergström.
Matkooperativet har fått in en del av startkapitalet via en crowdfunding-kampanj och har även tilldelats 100 000 kr från Visionsfonden i Helsingborg för att utveckla föreningsarbetet, arbeta med demokrati och medlemsaktiviteter kring sin vision och syfte för att berika Helsingborg som stad.

Butiken, som ligger på Möllegränden 4 A, mitt emot Knutpunkten, öppnar lördag den 20 maj klockan 11. Mer info: matkooperativet.se

Tidigare nummer

Webbplats www.kullaliv.se använder cookies. Mer information.