TV4-succén Halv åtta hos mig – i Höganäs

I måndags, den 8 maj, började inspelningen av det populära matprogrammet Halv åtta hos mig hemma hos Camilla Nilsson i Viken. Hon rullade ut röda mattan, pyntade med danska flaggor och bjöd på smörrebröd, dansk fläskstek och äppelpaj. 

I torsdags var det sista inspelningsdagen och Kullaliv tittade in hemma hos Helena Hansson på Kullagatan i Höganäs.

–Jag satt hemma en kväll, hade lite tråkigt, drack lite vin och bestämde mig för att anmäla mig, berättar Helena Hansson, som precis serverat sina tre nyfunna vänner Zlatko Sarajlic, Camilla Nilsson, Jacob Axelsson bergtungafilé med en läcker broccolipuré.

– Vi träffade varandra i måndags men det känns som att vi redan är nära vänner. Det här en stor upplevelse och ett minne för livet, säger Zlatko Sarajlic, som till vardags jobbar i Höganäs simhall.

–Jag var så in i helvete nervös när det var min dag. Men när det var klart så var det bara behagligt och en skön känsla, säger Jacob Axelsson.

Intresset för att delta i matlagningsprogrammet har varit stort. Cirka 60 personer hörde av sig och ville vara med när det skulle spelas in i Höganäs och produktionsbolaget ITV Studio fick in lika många tips om intressanta personer.

–Vi har aldrig varit i Höganästrakten. Området kändes spännande – lite som Skånes Riviera, förklarar producenten Cherie Tarighi varför man valde Kullabygden.

Matprogrammet som började sändas på TV4 2008 har cirka 2,5 miljoner tittare varje vecka.

–Det är värmen och humorn som gör det så populärt, säger Cherie Tarighi.

Avsnitten från Höganäs kommer att sändas under hösten. Då avslöjas vem av deltagarna – Helena, Camilla, Jacob eller Zlatko som var den bästa kocken.

Foto: Marcus Nobreus. Bilden högts upp. Jacob Axelsson och Helena Hansson vid inspelningen.

Tidigare nummer

Webbplats www.kullaliv.se använder cookies. Mer information.