Women of power – utställning på Galleri Oscar

Women of power – utställning på Galleri Oscar

Shaw Petronio, brittisk street- och popkonstnär bosatt i Jonstorp, har skapat en utställning om starka kvinnor som gjort avtryck i världen. Astronauts – Fish without bicycles – Women of power heter den och visas på Galleri Oscar.

Shaw Petronio växte upp i London under 1970- och 80-talet med en fascination för science fiction och hiphop. Efter att ha sett den banbrytande graffiti-dokumentären "Style Wars" i skolan (1983) började han måla graffiti med några klasskamrater. Även om han då inte var en produktiv graffitikonstnär – så kom stilen i denna genre senare att bli en inspiration i många av hans arbeten. Petronio studerade vid Central St Martins School of Art, blev under en tid hemlös och tvingades bli husockupant för att överleva. Medan hans liv blev alltmer instabilt blev det så småningom omöjligt för honom – både mentalt och ekonomiskt – att slutföra studierna. Under den här perioden tjänade han sitt uppehälle som gatumusiker under dagarna och spelade på klubbar på kvällarna.

Det tog flera år innan han kände sig inspirerad att måla igen. 1998 hade han sin första utställning i “La Brocca” i West Hampstead där han ställde ut en samling oljemålningar. Hans stil vid den tiden var mörka halvfigurativa abstrakta dukar inspirerade av futurismen, 1930-talet och den schweiziska konstnären H.R. Giger.  Hans comeback till konsten var kortvarig och 1999 gick Petronio tillbaka till sina studier och tog en master examen i interaktiva medier. Genom att kombinera sina konstnärliga talanger med dessa nya digitala färdigheter kunde han bygga en multimediekarriär inom allt från grafisk design, art direction, popvideor och animering. Efter flytten till Sverige 2007 började Petronio producera konst igen. Han kombinerar street, pop och contemporary art till sitt eget unika och ofta ”högljudda” språk.

Utställningen pågår mellan 17 juli och 15 augusti.

Öppettider: fredag 16-19, lördag och söndag 12-16.

 

Tidigare nummer

Webbplats www.kullaliv.se använder cookies. Mer information.