AW med Jenny Lindén Urnes

Torsdag 19 maj 17.30-18.30 bjuder NÄRA Kullabygden på ett spännande arrangemang då journalisten Åke Högman intervjuar näringslivstoppen Jenny Lindén Urnes. Jenny är ägare och styrelseordförande i Lindéngruppen – ett av Sveriges största familjeföretag – med bland annat företag som Höganäs AB och Beckers Group i sitt ägande. Jenny är också en drivande kraft i Sveriges konstliv med prestigefulla Beckers Konstnärsstipendium och initiativtagare till den prisbelönta ombyggnaden av Bruksgården i Höganäs. Här kommer några frågor till Åke Högman inför evenemanget.

Äntligen händer det, ni på NÄRA Kullabygden har länge jobbat på ett evenemang med Jenny Lindén Urnes men har brottats med pandemi och osynk i kalendrarna, är ni säkra på att det blir av nu?

Jajamensan och absolut!

Jenny Lindén Urnes är kanske lite av en doldis för många i Kullabygden?

Ja. Hon har sitt hjärta i Kullabygden, hon bor här och Lindéngruppen har sitt huvudkontor i Höganäs. Så därför är det extra roligt att hon har valt att vilja utveckla sina tankar om företagande, konst och bygden i detta publika arrangemang på Salthallarna på torsdag.

Jenny har ju ett stort driv för konst och det ryktas om att hon har ett finger med i spelet när det gäller kommande utveckling av Keramiskt center tillsammans med Höganäs Museum och dess nya ordförande Mårten Castenfors, tror du det finns bäring för det ryktet?

– Med tanke på att huvudkontoret för Lindéngruppen, i den så vackert renoverade Bruksgården, ligger granne med museet och hennes omvittnade kunnande och engagemang för konst och kultur, så är väl det inte helt omöjligt, snarare rätt troligt.

Vad tror du besökarna kommer överraskas mest av?

– Jag har träffat Jenny och pratat med henne vid ett par tillfällen och jag tror att åhörarna möjligen kommer att överraskas av hennes spontanitet i kombination med hennes välkända kompetens. Dessutom ska det bli extra intressant, utifrån den utmanande tid vi plötsligt lever i, att tala med henne om hennes personliga och starka engagemang i den nystartade informationsplattformen HejUkrania.se.

Varför i nyöppnade Salthallarna?

– Liksom Blå Hallen är Salthallarna ett nav för möten mellan människor i Kullabygden. Dessutom ingår det goa grejer från nyöppnade restaurang Barbara i biljetten. Bara en sån sak.

Vilka är det som driver NÄRA Kullabygden och vad är syftet?

– Tin Josefsdotter som nu jobbar med H22, är yogainstruktör och emellanåt sprutar eld, Christer Paulsson som driver Pensionat Strandgården i Mölle och byakrogen Läget i Nyhamnsläge tillsammans med sin fru Tina. Ja och så jag då. Syftet är i första hand att lyfta fram lokala och regionala profiler och tala med dem om deras drivkrafter och engagemang så att det också kan inspirera andra, samt att få människor att mötas.

Hur anmäler man sig?

– Gå in vår facebooksida så hittar du länken: Väl mött!

 

 

Tidigare nummer

Webbplats www.kullaliv.se använder cookies. Mer information.