Bubblerian öppnar i Möllehässle

Bubblerian öppnar i Möllehässle

Det unga restaurangproffset Hanna Jarnmark satsar stort och öppnar en uterestaurang i den gamla macken i Möllehässle första juli. Alla ska ha råd att njuta av god mat och dryck är hennes koncept. Och så serverar hon gärna svalkande bubbel i glasen.

Hanna Jarnmark ska snart fylla 30 och men har redan 17 år i restaurangbranschen varav elva som utbildad kock. Hennes första jobb var som trettonårig på Åhléns Café på Kullagatan i Helsingborg och sedan har det bara rullat på med jobb på krogar och caféer som Krapperups Kaffestuga, Tunneberga Gästis och Allerums Golfkrog.

Hösten 2020 köpte hon och hennes man Christoffer den gamla bensinmacken i Möllehässle.

 

  – Alla trodde att vi köpte den för att driva krog men det var inte alls planen, vi tyckte bara att det var ett fint hus och cool plats. Men en morgon i höstas vaknade jag upp och tänkte, att inte öppna en restaurang på denna plats – det är ju bara hål i huvudet.

Men det var mer jobb än Hanna trodde.

– Först var vi tvungna att ansöka om ändrad användning av fastigheten och en VA-anmälan, sedan alkoholtillstånd, serveringstillstånd och livsmedelsregistrering, tur att vi startade redan i december förra året för det är precis på målsnöret att alla tillstånd faller på plats. Men jag måste verkligen prisa Eva och Charlotte från Höganäs kommun som har varit guld värda i den här processen.

Hanna och Christoffer har också lagt ner otroligt mycket jobb på att bygga upp ett restaurangkök med allt vad det innebär av fettavskiljare och annat. De har gjort det mesta själva så det har blivit sena kvällar hela våren.

 

–Trots allt slit ska det bli himla kul, jag har alltid drömt om att starta eget, inte nödvändigtvis för att tjäna massa pengar, utan bara att göra min grej, säger Hanna och berättar om sina tankar om restaurangens profil:

–Att skapa ett koncept och en stämning där alla ska känna sig välkomna, att man ska ha råd att njuta av god mat och dryck oavsett plånbok, jag tänker också lite extra på barnfamiljer och pensionärer med lite specialanpassade erbjudanden. Men framförallt är min grej att laga god mat och kombinera smaker byggda på riktiga råvaror, gärna lokala, säger Hanna och berättar att det blir en familjeföreställning. Det är hon, hennes systrar Carolina och Mimmi som kommer att jobba med restaurangen och hennes man Christoffer som rycker in vid behov. 

– Vi som jobbar kommer också att ”twista till” vår klädsel lite men en blinkning till femtitalet med prickiga klänningar och schaletter – det är ju ändå en gammal bensinmack vi har fast det är länge sedan den var i drift.

Bubblerian kommer att ha en fast meny med bland annat skånsk tapas, eller skånsk plockemat som Hanna hellre kallar det – ostar, chark, grönsaker allt lokalt producerat. Men hon kommer också satsa på en av sina älsklingsrätter – den klassiska rårakan gjord på potatis och morötter och toppad med allt från stenbitsrom, räkor, dill till en kombination av stekt svamp, chevre, rödlök och betor. Det kommer också att finnas matiga mackor och mycket annat.

– Vad gäller råvarorna så kommer jag ha stor hjälp av min pappa Tommy som driver Kullabygdens Delikatesser och hans stora nätverk av högklassiga leverantörer.

Varför just bubbel och Bubbleria?

– För några år sedan så började jag testa lite olika sorter, allt från Champagne till Prosecco och Cava – och jag blev helsåld. Speciellt på sommaren så tycker jag de svala bubbliga dryckerna kommer till sin rätt. Vad många missar är att mousserande vin inte bara är för mingel utan att det också är en underbar dryck som gifter ihop sig väldigt fint med olika smaker. Självklart kommer vi också ha andra viner, alkoholfria alternativ och läckra retrolemonader.

 

.

 

 

Tidigare nummer

Webbplats www.kullaliv.se använder cookies. Mer information.