Kul utomhus

Kul utomhus

Fånga krabbor, snorkla, cykla till lekplatsen vid Ingelsträde gamla tågstation. I Kullabygden finns mycket kul utomhus.

Fiska
Det är roligt att fiska och faktiskt ännu roligare att tillverka sitt eget metspö. Allt du behöver är en pinne, en fiskekrok med fiskelina, mask eller bröd om man tycker det är otäckt med mask. Havet finns överallt. Ett fiske som är roligare än de flesta är att fånga krabbor och sedan släppa ut dem på bryggan. Då blir det krabbrace. Bra krabbställe – Kvickbadet. 

Lekplatser
I Höganäs kommun finns 37 lekplatser. Några av de roligaste hittar du vid:

Folkparken Höganäs
Fritt och rymligt. Roliga gungor, rutschkanor. Bra picknickställe och vackra tallar.

Ingelsträde gamla tågstation
Packa picknickkorgen och cykla längs gamla banvallen österut – ett äventyr bara det. Stor öppen lekplats med gungor och klätterställningar. Kolla in om Cirkusmuseet och byns loppis är öppna.

Kvickbadet Höganäs
Piratskepp, fyrtorn, rutschkana och nära till glasskiosker och greengolfbana.

Magisterallén Strandbaden
Lekhus, fjädergungor, gungställning, rutschkana, klätterställning, tittuthus, fågelbogunga. Stort grönområde. Perfekt att ta med fikakorgen.

Sjöcrona park Höganäs
Rutschkana, klätterställning och mycket mer finns på den nya lekplatsen i ena änden av Sjöcrona park. Medföljande förälder kan passa på att njuta av parken ritade av trädgårdsarkitekten Ulf Nordfjell.

Minigolf
Ett parti minigolf hör sommaren till. Banor finns vid:

First Camp Lerberget
Minigolfbana.

firstcamp.se

First Camp Möllehässle
Äventyrsgolfbana med 12 hål.

firstcamp.se

Kvickbadet Höganäs
Grengolf – en slags ban-/mini-/även­tyrsgolf, upp­byggt av konstgräs, rejäla greener, hindren utgörs av bunkrar och rinnande vatten.

greengolf.nu

Snorkla
Det finns många fina ställen att snorkla på i Kullabygden. Några av dem är badplatserna i Ransvik och Josefinelust på Kullaberg och Tussans i Arild.

Vandra på Kullaleden
Den nya vandringsleden invigdes den 1 juni 2013 och sträcker sig från Kärnan i Helsingborg längs med Öresund till fyren på Kullaberg och utmed Skälderviken till Utvälinge. Sju sköna mil längs havet och många kulturupplevelser. Läs mer här och på kullaleden.se

Tidigare nummer

Webbplats www.kullaliv.se använder cookies. Mer information.