Flora & Figura på Galleri Viken

Fotografier på döende växter, och skulpturer med sårbara, lite trasiga figurer. Bröderna Ulf och Danne Rennéus konst möts i det bräckliga uttrycket som berör. Nu kan man se de båda brödernas utställning Flora & Figura på Galleri Viken.

Ulf Rennéus – Flora
Ulf  Rennéus har jobbat med fotografisk bild i hela sitt yrkesliv. Under senare tid har han enbart fokuserat på egna bilder som konstnärligt arbete. I projektet Flora Obscura arbetar han med växters individuella uttryck. Genom att arrangera och slumpmässigt låta växter torka och förmultna dokumenterar han deras sista tid med kameran. Alla växter har han tagit hand om i sin trädgård i Vitabergsparken i Stockholm, där han också har sin studio.

Danne Rennéus – Figura
Danne Rennéus, affärscoach och samtalsterapeut, hittar inspiration till sina ensamma och lite sårbara skulpturer i mötena med sina klienter. Även djuren och naturen runt den egna gården utanför Stockholm inspirerar, och det är i ateljén på gården han skapar sina figurer i lera, betong eller brons, ofta på fundament av drivved och kalksten.

Utställningen på Galleri Viken öppnar 4 augusti och pågår till den 9 augusti.

Öppettider varje dag 11-17.

Läs mer här.

Tidigare nummer

Webbplats www.kullaliv.se använder cookies. Mer information.