Börja träna inför Kullamilen

Dags att snöra på sig löparskorna och komma i toppform inför Kullamilen i sommar.
–Vi hoppas på en riktig fest med matvagnar och massor av musik längs sträckningen, säger Kjell Selander, ordförande i Höganäs Friidrott.

Kjell Selander är relativt nybliven ordförande i Höganäs Friidrott. Men med lång erfarenhet i idrottsföreningslivet, bland annat i Göteborg, tyckte han att det kändes helt naturligt att dra igång ett nytt lopp i Höganäs.

–När jag sedan hörde att man pausat Halvmaran så kändes det som att det helt enkelt var vårt ansvar att starta Kullamilen.

–Jag har varit med och arrangerat flera lopp i Göteborg som Jubileumsloppet och Premiärloppet. Att arrangera lopp är bra för klubbar. Det skapar klubbkänsla och stolthet och brukar också öka på antalet medlemmar.

Kjell fick snabbt med sig både Höganäs Gymnastikförening och Friskis & Svettis som medarrangörer i loppet som kommer att genomföras den 13 juli med start och mål vid Sportcentret i Lerberget.

–Det känns viktigtatt vi tillsammans med partners och sponsorer utformar något som ska ha en Kullabygdsprägel.

Kullamilen blir ett vänligt lopp som riktar sig till alla mellan 0 och 100. De allra yngsta kan springa 2,5 kilometer. För löpare mellan 15-100 finns distansen 5 km. Till Kullamilen kan löpare i åldern 21-64 år anmäla sig.

–Loppet riktar sig verkligen till folk i alla åldrar. Vi vill gärna att folk anmäler sig som istället för att springa vill gå hela sträckan. Man ska idrotta hela livet. Vi tror på det, säger Kjell.

I mitten av januari drog Höganäs Friidrott, Höganäs Gymnastikförening och Friskis & Svettis igång onsdagsträningar klockan 18 vid friidrottsarenan för alla som vill öka på formen inför Kullamilen.

–På vår facebook-sida skriver vi inför varje onsdag hur vi lägger upp träningen. Man kan springa fort och man kan springa långsamt. Vi vill verkligen att det ska komma alla sorters löpare på träningen. Vi har kört samma upplägg med träning inför Göteborgsvarvet i sex år och aldrig ställt in en enda gång. Det ären given plats och given tid. Det har blivit mycket uppskattat.

Vad hoppas du på inför den första Kullamilen den 13 juli.

–Jag hoppas förstås på fint väder och att det är mycket folk och mycket musik längs hela sträckningen. Orkestrar, körer och kanske de där härliga tjejerna som spelar ukelele. Helt enkelt att det blir en riktig folkfest.

Mer info om loppet och löpträningen hittar du här:

Tidigare nummer

Webbplats www.kullaliv.se använder cookies. Mer information.