Fredagar med Ellen Skarp i bokhandeln

Christoffer Palmer, Höganäs bokhandel, kastar sig ut på nya äventyr när han imorgon drar igång Fredagarna med Ellen. Ellen är förstås Ellen Skarp, känd och passionerad bokvetare, under många år butikschef i Killbergs Bokhandel i Helsingborg.

–Det här är något jag velat och funderat på länge. Nu blir det äntligen verklighet, säger Christoffer Palmer.

–Ellen är ett energiknippe och har fyrtio års kunskap och erfarenhet av böcker. Hundratals av mina kunder har fått boktips av Ellen genom åren. Jag tror att evenemanget kommer att locka folk även från Helsingborg och då måste vi bjuda på något. Det blir Afternoon Tea med snittar, scones och småkakor.

Hur funkar konceptet?

–Vi startar klockan 13. Teet står uppdukat och Ellen finns på plats i bokhandeln för att ge boktips på stående fot. Det är drop-in. Det är som vanligt fast med Ellen, säger Christoffer och berättar att Fredagarna med Ellen kommer att bli ett stående inslag. Nästan varje fredag – även under sommaren – kommer hon att vara på plats redo att ge boktips till hungrande läsare.

Sajten Boktugg, tv-kanalen Bokmyran, Fredagarna med Ellen. Håller intresset för böcker på att koka upp ordentligt i Nordvästra Skåne?

–It’s my job att koka upp ett bokintresse. Det är roligt att hitta på annorlunda saker, säger Christoffer, snart på väg hem för att baka småkakor till morgondagens Afternoon Tea.

Premiär för Fredagarna med Ellen imorgon klockan 13-17 i Höganäs Bokhandel.

 

 

 

Tidigare nummer

Webbplats www.kullaliv.se använder cookies. Mer information.