Fun dining på Blå Hallen

Fun dining på Blå Hallen

Fredag 30 oktober är det premiär för den nya restaurangen i Blå Hallen Höganäs. Bakom satsningen står Ignacio Kochnowicz, en välkänd matprofil i Kullabygden som tidigare drivit egen restaurang vid Sundstorget och gästspelat på flera andra.

Hur fick du idén att öppna en restaurang i Blå Hallen?

–Jag har länge varit sugen på att göra någonting i Höganäs coolaste byggnad, det finns redan ett komplett restaurangkök som bara används vid vissa events och står tomt däremellan. Jag snackade med Martin Enget, en av ägarna till Blå Hallen, och han gav tummen upp direkt. Sedan har jag turen att känna Daniel Larsson och Cristina Caires som båda är kreativa entreprenörer. De var också heta på att köra igång ett roligt koncept. Så vi är tre som hjälps åt med Martin som back up.

Roligt koncept, vad innebär det?

–Det handlar mycket om att överraska, vi kommer inte jobba med några fasta menyer utan allt går på inspiration och pinfärska råvaror. Vi kommer erbjuda sex ”mellanrätter” samt en dessert, två fiskrätter, två kötträtter och två vegetariska rätter – man kan välja att bara ta en eller fylla på med flera och kanske toppa med desserten. Maten kommer vara en fusion mellan olika kök, från mitt eget hemland Argentina, men också från Italien, Spanien, Frankrike och inte minst Asien. Allt tillagat i ett öppet kök så gästerna kan slänga käft med mig medan jag jobbar.

Låter lite som att ni ska köra ”fine dining”?

–Nää tvärtom, vi ska köra ”fun dining”, alltså det ska vara kul att slinka in på Blå Hallen och käka och mingla, vi kommer hålla mycket rimliga priser, det ska vara helt opretentiöst, kom som du är, enda koden vi har är varma kläder då hallen är stor och värmen står besökarna för.

Oj det låter svalt, hur ska det funka?

–Det kommer funka bra, bara folk tar på sig ordentligt och tar med sig all god energi så blir det kanon. Dessutom är Martin igång och köper en massa gamla pälsar som vi kommer svepa in stolarna i och ha till utlåning. Martin sa på fullt allvar att till och med Greta Thunberg skulle gilla idén om att återanvända gamla pälsar som ingen vill ha idag, han menade att synden var redan gjord och då kan man göra det bästa av det och återbruka.

Vad händer mer?

– Mycket – i Pelarsalen vid sidan av matsalen kommer vi att ställa ut en aktuell konstnär. Vi börjar med Gertrud Alfredsson som arbetar med måleri, skulptur och installation, så man kan äta och mingla och pausa med att ta en sväng in i Pelarsalen och kolla på riktigt schysst konst. Sedan kommer vi ha musik, mycket musik och det ska också vara lite överraskning, kanske ett liveband, kanske någon på gitarr eller en gästande DJ, vi får se, vi jobbar på att det ska hända mycket.

Och den har vanliga tradiga frågan om Corona, hur tänker ni där?

– Med över 3000 kvadratmeter är Blå Hallen en av Sveriges största restauranger – till ytan. Kommer det mycket folk bär vi fram fler bord och stolar och är det något ställe som har plats att hålla säkerhetsavstånd så är det Blå Hallen.

Hur blir öppettiderna?

–Vi kommer hålla öppet fredagar och lördagar fram till jul, vi kör igång klockan 17.00 och håller öppet till sent, man behöver inte boka utan det är bara att drälla förbi så fixar vi ett bord.

Mer om restaurangen och möjligheterna att boka på info@blahallen.se eller ring Ignacio direkt på 076-217 15 88.

Mer om Gertrud Alfredsson och hennes konst https://gertrud-alfredsson7.webnode.se

Tidigare nummer

Webbplats www.kullaliv.se använder cookies. Mer information.