Galleri K öppnar på långfredagen

På långfredagen öppnar magasinet Kullaliv Galleri K på Bruksgatan 7. Första konstnär att ställa ut är Kristian Wåhlin. Vernissage långfredagen klockan 16-19.

–Vi har alltid skrivit mycket om konst och kultur och uppmärksammat intressanta konstnärer. Nu tar vi ett steg till och öppnar galleri, säger Liselotte Fritz, redaktör för Kullaliv.

Kristian Wåhlin, bosatt i Höganäs, är den första konstnären som ställer ut på Galleri K. Kristian är musiker med rötterna inom genren metal. Hans skräckromantiska skivomslag har gett ansikte till många av den svenska metal-scenens band som At the Gates, Dissection och Dark Funeral men han skapande sträcker sig långt utanför Sveriges gränser. Kristian har gjort förlagorna till åtskilliga metalalbum runt om i världen – till band i Tyskland, Schweiz, USA med flera.

Konstverket Serafim. 

Hans konst har beskrivits som drömsk och melankolisk men också dramatisk och explosiv. Livet och döden är ständiga följeslagare i hans motiv.

– Jag lyssnar ofta på musik för att komma i rätt stämning. För mig är målandet en slags katarsis, en rening, säger Kristian Wåhlin.

Kristian har bland annat ställt ut på Göteborgs konstmuseum och på Dunkers kulturhus där man 2015 kunde se hans känslomättade målningar i utställningen ”Skräckromantikens landskap”.

Kristian Wåhlin kommer att ställa ut sina målningar på Galleri K till och med den sista maj. 

 Konstverket Judith. 

Öppettider Galleri K:

Långfredagen Vernissage klockan 16-19

Påskafton – Annandag påsk 11-17

Tisdag den 22/4 – fredag den 26/4 16-19

Därefter på lördagar 11-15 fram till den 1 juni

Se och lyssna på Kristian Wåhlin här:

På facebook.

Galleri K, Bruksgatan 7, 263 39 Höganäs, Telefon: 0706-80 27 67

 

 

 

Tidigare nummer

Webbplats www.kullaliv.se använder cookies. Mer information.