Härligt påskrecept

Lagom till påsk bubblar det i allt fler grytor i Kullabygden. Här delar Kim Son Huynh på restaurang Mamado med sig av ett härligt laxrecept.

Tataki på Lax med ljummen Quinoasallad & avokadomajonnäs

4 portioner

Ljummen Quinoasallad

200 g Quinoa

400 g Vatten

Salt

Cherrytomater

Sockerärtor

Haricots Vertes

Soja

Citronsaft

Tunt skivad rödlök

Blandsallad

Vinäger

Olivolja

Salt och peppar

(Välj mängderna av de olika råvarorna efter egen smak.)

 

Skölj Quinoan två gånger för att ta bort bitterheten. Koka Quinoan i 20 minuter på låg temperatur. Salta precis innan det är färdigt. Blanchera (koka upp, spola sedan i kallt vatten) sockerärtor och Haricots Vertes, smaka sedan av med soja och citronsaft. Dela tomaterna på mitten och skiva rödlöken fint.

 

Avokadomajonnäs

250 ml mild olivolja

1 äggula

1 tsk senap

1 tsk vinäger

En nypa salt

1 avokado

11/4 jalapeños

½ lime

1 vitlöksklyfta

 

Blanda äggulan med senapen och vinägern med en ballongvisp, häll försiktigt i olivoljan i en tunn stråle under konstant omrörning, tills du har en krämig majonnäs. Mixa avokado, jalapeño, lime och vitlök till en len kräm och blanda med majonnäsen. Smaka av med salt och peppar och mer lime om det behövs.

 

Halstrad Lax (Tataki)

600 g lax

Soja

Sesamfrön, vita och svarta

 

Halstra laxen hastigt i en het panna på båda sidor, eller bränn av runt om med en gasbrännare. Laxen ska fortfarande ha en rå kärna i mitten.

Pensla laxen med soja på alla sidor och doppa i sesamfrö.

 

Servering

Krydda blandsalladen, rödlök och tomater i en skål med olja, vinäger, salt och peppar och strö ut på en tallrik. Lägg Quinoa ovanpå och garnera med sockerärtor och Haricortes Vertes. Toppa salladen med den halstrade laxen. Spritsa avokadomajonnäs på tallriken.

 

Tidigare nummer

Webbplats www.kullaliv.se använder cookies. Mer information.