Jonathan Silfverberg tillbaka i Arild

Jonathan Silfverberg tillbaka i Arild

2014 publicerade Kullaliv ett stort bildreportage av fotograf Jonathan Silfverberg i tidningen. Reportaget var en kärleksförklaring till Arild där han tillbringat många somrar. 10-15 juli är Jonathan aktuell med en ny fotoutställning på Galleri Fredland.

Arild har en speciell plats i Jonathan Silfverbergs hjärta. När han var fyra år började familjen sommarbo i Arild. År 2000 byggde de eget hus där Jonathan har tillbringat mycket tid och många fina somrar. Platsen betyder mycket för honom:

–Arild är en tillflyktsort. Ett avbrott i resten av livet. Livet är lite enklare där, säger Jonathan Silfverberg.

Sedan några år tillbaka driver han Depiction – en kreativ studio med inriktning på foto, illustration och animation i Malmö och Stockholm tillsammans med två kollegor.

Vid sidan av sitt arbete skapar han egna bilder och gör utställningar. I sommar återvänder han till ett av Kullabygdens vackraste gallerier – Galleri Fredland i Arild. Den här gången med ett tjugotal nya bilder. Jonathan gör gärna stilleben eller still life som det också kallas. Bland bilderna i den nya utställningen finns bland annat en piercad lilja.

–Jag gör ofta stilleben med blommor. Jag hämtar inspiration från gamla stillebenmästare och är mycket inspirerad av fotografen Irving Penn. Tre av mina bilder är en hommage till honom. Jag har ett behov av att skapa någonting, att konkretisera mina inre bilder. Mina bilder är en förlängning av den jag är. Min förhoppning är att mina bilder kan tilltala andra och säga dem något.

I Jonathans bildreportage i Kullaliv för sju år sedan 2014 skrev han om sina promenadstråk och favoritplatser i Arild. Klötet där han fångat många blåmusslor är ett av dem. Tussans badplats ett annat:

–Jag har ett romantiskt förhållande till Tussans badplats. Det är något spännande där och vad är det som skapar spänning? Jag tror att det är materialen – klipporna mot asfalten. Det vackra möter det fula.

 

Utställningen på Galleri Fredland pågår 10–15 juli. Öppet klockan 14–17.

 

Tidigare nummer

Webbplats www.kullaliv.se använder cookies. Mer information.