Kontrastrikt foto på museet

Idag fredag klockan 15 är det vernissage för utställningen På väg. Elever från Kullagymnasiet visar bilder tagna från resor till Kina och Tanzania.

En av fotograferna är Anton Svensson, 18 år, som går på det naturvetenskapliga programmet.

– Att fotografera är mitt sätt att dela med mig av det jag ser och upplever till dem som inte har möjlighet att vara med, säger Anton.

Tillsammans med nio elever och två lärare besökte han Tanzania i augusti förra året. Resan gick till den norra delen av landet, till Agapeskolan i Moshi, som Kullagymnasiet har ett utbyte med.

– Vi visste inte vad som väntade där nere. Vi landade mitt i natten och satt flera timmar i en trång jeep. När vi vaknade på morgonen var Kilimanjaro det första jag såg, berättar Anton.

En av resans höjdpunkter var besöket hos massajfolket – i en by cirka en timmes resa från Kilimanjaro International Airport.

– Vi tillbringade en eftermiddag, kväll och natt där. De som hade tur fick sova i en hydda med tak. Jag och en kompis delade säng eller snarare en upphöjd jordbädd med en massaj. Det var under torrperioden men just den natten föll det ett monsunregn. När jag vaknade dyblöt och skakande av köld stod massajerna i en ring runt oss och välsignade oss.

Anton har med flera bilder på utställningen. Några av dem är tagna under det oförglömliga besöket hos massajerna, men här finns också bilder från en safari till naturskyddsområdet Ngorongoro.

– Det känns lite spänt att visa upp något man lagt mycket tid på för att förmedla en stämning och en känsla. Men det ska bli spännande att se reaktionerna.

Utställningen På väg innehåller cirka 40 bilder, många av dem är tagna i Kina av elever på Globalprogrammet.

Vernissage idag klockan 15-16.30. Utställningen pågår till och med den 6 maj. För den fotointresserade visas just nu även en stor utställning med bilder av fotografen Arthur Rube.

 

 

 

Tidigare nummer

Webbplats www.kullaliv.se använder cookies. Mer information.