Kullaliv tipsar om aktuella Biofilmer

Filmen Britt-Marie var här som bygger på Fredrik Backmans succéroman med samma namn har Sverigepremiär på fredag. Det är en film om drömmar, fördomar och konsten att leva ett liv. Se den på Sagabiografen i Höganäs.

Filmen en Man som heter Ove blev med 1,7 miljoner besökare den tredje mest sedda filmen i Sverige, gjorde succé i USA och blev dubbelt Oscarsnominerad. Filmen byggde på en bästsäljande roman av Fredrik Backman. Nu är det dags för ännu en av hans romanfigurer att ta plats på duken. Den här gången handlar det om Britt-Marie, 63 år. Efter 40 års äktenskap lämnar hon sin man och tvingas göra upp med sig själv, bryta upp från gamla invanda mönster, och möta omvärlden. Rollen som Britt-Marie spelas av Pernilla August.

– Hon är en blyg, rädd, blockerad och väldigt osäker människa som plötsligt skjuter ut sig från äktenskapet och hittar sig själv. Plötsligt vågar denna spröda lilla person låta sig bli uppbjuden på dansgolvet – hennes utveckling är så otroligt vacker att jag ryser, berättade Pernilla August i en intervju innan filmen började spelas in.

För regin står Tuva Novotny mest känd som skådespelare i filmer som Bröllopsfotografen, Mördaren ljuger inte ensam och i många tv-filmer. Hon har tidigare regisserat avsnitt av de populära tv-serierna "Dag" och "Lilyhammer" samt den norska långfilmsdebuten ”TEA”.

I övriga roller syns bland annat Peter Haber, Anders Mossling, Vera Vitali och Olle Sarri.

Se trailern här:

.

Mer info om tider och biljetter på Sagabiografen.

 

 

Tidigare nummer

Webbplats www.kullaliv.se använder cookies. Mer information.