Lene bytte växter mot äventyrsgolf

Under många år arbetade Lene Due med växter men kände att det var dags för förändring. Nu driver hon Kullabygdens nya attraktion – Paradiset på Kulla – utanför Mjöhult.

– Vi håller på att bygga upp en multiverksamhet här på gamla Bäckafarm som vi har döpt om till Paradiset på Kulla, berättar Lene Due.

I 17 år drev hon Ödåkra Uteplantor men kom fram till att hon ville hon göra något nytt. Tillsammans med sin partner Magnus Möller letade hon efter en lämplig gård och fann gamla Bäckafarm i närheten av Mjöhult. Här kände paret att de hamnat på rätt ställe med oändliga möjligheter.

Den 15 juni 2022 tog de över gården och började direkt att arbeta med alla planer de bar på.  Äventyrsgolfen och matserveringen med rättigheter sköter Lene tillsammans med Emma Halttunen, som bland annat är svensk mästare i bowling. Magnus ansvarar för deras loppis samt ställplatserna för husbilar – där anläggningen har sophantering, dricksvatten, grillplats och toaletter.

–Ibland undrar jag hur många timmar han suttit på gräsklipparen för att hålla gräset i trim, säger Lene med ett skratt.

Hur i hela friden kom ni på idén med äventyrsgolf mitt ute på landet?
– Vi har under våra år tillsammans spelat en del äventyrsgolf och alltid känt att det vore kul att skapa en bana själva, dessutom gillar jag att laga mat och baka. Så golf tillsammans med en fika eller matbit tycker jag känns klockrent, det verkar även andra tycka då vi har haft stor tillströmning av gäster i sommar.

Hur länge har ni jobbat med att bygga upp banan?
– Första skisserna gjorde jag när jag låg i corona i februari förra året innan vi ens köpt gården. Men det var först i december 2022 vi kunde börja gräva ut till banorna, vi i hoppades in i det sista att kunna öppna redan till påsken i år men det blev försenat på grund av allt regn. När sommaren äntligen slog till tog vi hjälp av en anläggare för att forma banorna. Idéerna med att göra golfbanan runt temat sevärdheter i Kullabygden kommer av en bana som finns på Bornholm som är uppbyggd med sevärdheter på Bornholm.

Vad tänker du om framtiden?
– Att locka mer folk till oss, vi har massor med idéer, till exempel vill vi ha mer underhållning. Fredagen 4 augusti kommer Krister Wrambjer och spelar härlig musik då både golfen och matvagnen är öppen.  Sedan siktar vi på att ha dansk-svenskt julbord i restaurangen under senare delen av november och december. Besökare uppskattar redan mitt danska matarv med fläskestek, smörrebröd och det ska vi bygga vidare på. Senare är det tänkt att vi ska servera dagens rätt på vardagar i restaurangen under större delen av året.

Du har en kul slogan” Vi hjälper dig att lyckas med din fritid” – hur kom den till?
–När jag drev Ödåkra uteplantor hade jag devisen ” Vi hjälper dig att lyckas med din trädgård”, nu ändrade jag bara från trädgård till fritid och med det behövde jag bara byta ut ett ord på firmabilen som jag hade sedan tidigare, säger Lene med ett skratt.

Läs mer: www.facebook.com/odakrauteplantor/?locale=sv_SE

Tidigare nummer

Webbplats www.kullaliv.se använder cookies. Mer information.