Mia laddar för Höganäs löparfest

På lördag är det dags för andra upplagan av Höganäs Halvmara. I år är cirka 900 löpare anmälda till springfesten som startar klockan 13. Kullaliv har pratat med Mia Jansson, Helsingborg, som springer halvmaran för första gången.

– För mig är Höganäs Halvmara ett roligt träningspass. Mitt stora mål är Helsingborgs Marathon som går av stapeln den 1 september. Jag var en av de första som anmälde sig, berättar en taggad Mia Jansson.

Mia är ingen nybörjare i löparsammanhang. Minst tre gånger i veckan ger hon sig ut med löparkompisarna i Helsingborg Runners Club. På hennes meritlista finns ett antal Springtime och Tjejmil. Hon har avverkat Göteborgsvarvet, Stockholm och Brooklyn Halvmarathon och Lidingöloppet.

Hur har du laddat inför Halvmaran i Höganäs?

– Jag är tyvärr inte helt i fas just nu. När jag provsprang för ett par veckor sen kraschade jag efter 15 kilometer, tappade bort mina löparkompisar och sprang vilse i Höganäs, skrattar Mia.

– Jag tänker mig att ett god räksallad och ett glas vin på fredagkvällen är en bra uppladdning. Sen får det gå som det går. Vädret ser ju ut att bli bra. Det är bara att hoppas på rätt vind när banan vänder längst upp i norr, i Strandbaden. Får jag medvind de sista sju kilometrarna tillbaka till Höganäs ska det nog gå bra. Får jag motvind där blir det tufft.

Vad hoppas du på för tid?

– Jag siktar inte på någon speciell tid annat än att springa under 2 timmar. För mig gäller det mest att få in kilometrar i benen.

För den som vill springa halvmaraton finns det fortfarande platser kvar. Efteranmälan är öppen fram till lördag klockan 12. Övriga lopp är slutsålda. Start och mål är vid Kvickbadet. Konferencier är Torbjörn Dencker. Eventområdet med mat och utställare har öppet 10-17.

Mer info: hoganashalvmaraton.se

 

Tidigare nummer

Webbplats www.kullaliv.se använder cookies. Mer information.