Premiär för Kullared i Blå Hallen på fredag

Premiär för Kullared i Blå Hallen på fredag

Kullared – Blå Hallens blinkning till Ullared har blivit en snackis. På fredag 2 juli är det premiär. Kullaliv har pratat med projektledarna Xi Wallén Keller och Sanna Lindberg – duon XiSa – som ser till att allt kommer på plats.

–Det känns väldigt bra. Alla är positiva och förväntansfulla. Det är lite som julafton, säger Xi Wallén Keller och Sanna Lindberg, dagarna innan Kullared slår upp sina portar.

Ett häftigt konstverk signerat Lars Englund har precis kommit på plats på en av väggarna. Flera utställare har redan intagit och fyllt sina montrar. I restaurangdelen jobbas det för fullt och den nyinköpta pizzaugnen har trimmats in.

Den senaste månaden har Blå Hallens sociala kanaler gått varma med alla utställare som är på gång in. Det är en spännande blandning av svenska utställare och kreatörer inom inredning, mode, trädgård, konst, konsthantverk och fotografi. Men här finns också danskar som den kände guldsmeden Torben Hardenberg med den danska drottningen bland sina kunder.

–Det roliga är blandningen – att alla får samma plats oavsett vad de visar upp. Nytt, gammalt, billigt, dyrt, säger Xi Wallén Keller och Sanna Lindberg.

Ett spännande inslag är småländska glasbruket Orrefors Kosta Boda som kommer att finnas på plats under alla helger och presentera verk och objekt från nya och mångåriga samarbeten med konstnärer och formgivare. 

–Vissa formgivare kommer också att vara på plats vilket såklart är jätteroligt. Nu på lördag kommer konstnären Johan Röing för att nämna ett exempel.

Susan Hübel, trädgårdsformgivare, som har hjälpt inredningskonstnären Marie Olsson Nylander med trädgården i tv-programmet Husdrömmar på Sicilien, står för den gröna inramningen i sommar.

Men även utanför hallen händer det spännande saker under Kullared. Konstnären Gertrud Alfredsson kommer att bygga en sex meter hög fågelskrämma och ta hjälp av besökande barn som också får göra egna fågelskrämmor i gips, hö, tyg och ståltråd.

–Och vi planerar för en riktigt rolig final. Om konstnären får som hon vill blir det en riktigt spännande avslutning, säger Xi och Sanna lite hemlighetsfullt.

Martin Enget vid sin egen monter i Blå Hallen.

Martin Enget en av ägarna till Blå Hallen finns också på plats och ser fram emot premiären på fredag.

–Alla som ville komma fick inte plats förra året. I år kör vi sex veckor i stället för fyra. Det är kul att läsa kommentarer på Instagram om vår line up – att den är lika bra som under en musikfestival som har bokat de allra bästa artisterna.

Martin Enget är påtagligt nöjd med namnet Kullared.

–20 procent blir upprörda och hatar vår flört med konceptet i Halland. 80 procent tycker att det är kul och tycker om namnet. Jag gillar att folk reagerar och har känslor då vet jag att jag hamnat rätt.

 

Kullared öppnar fredag 2 juli och håller öppet fredag, lördag och söndag under sex helger. Den sista helgen finns inredningskonstnären Marie Olsson Nylander i hallen och håller en lyxloppis.

 

Tidigare nummer

Webbplats www.kullaliv.se använder cookies. Mer information.