Premiär för The Black Barn ikväll

Premiär för The Black Barn ikväll

Ikväll fredagen den 22 november är det premiär för julbord i The Black Barn. Johan Fritzell som driver Holy Smoke har intagit den gamla ladan vid Villa Brunnby och skapat Kullabygdens nya arena – där vad som helst kan hända.

–Det är kul att driva en restaurang eller ett BBQ-schack – men det ska bli ännu roligare med en festvåning – folk är juännu gladare när de festar loss. Att vi fick tillgång till den här lokalen, som bara ligger 1500 meter från Bräcke och Holy Smoke, ärsom att vinna högsta vinsten, säger Johan Fritzell, när han visar oss runt i The Black Barn.

Just nu är en del av inredningen kvar sedan nöjesetablissemanget Balders loge slog igen men snart kommer alla spårfrån den tiden vara borta. Utanför den gamla ladan byggd på 1880-talet har man förvandlat det gamla poolområdet till något som liknar en kombination mellan en enorm utemöbel och en amfiteater. Härhar det redan firats bröllop och födelsedagar med Kullabygdens finaste utsikt framför fötterna. Nu är det alltså dags för julbord med blinkande granar och massor av mumsig mat på tallrikarna.

–Maten blir precis som vanligtmen ändå helt annorlunda, en kombination av vår BBQ och ett traditionellt julbord,säger Johan och berättar att det blir bordservering vilket känns både lyxigare och mysigare än att gå och plocka själv.

Gästerna kan se fram emot fyra fullmatade tallrikar eller snarareplates. Först och främst sill, ål och lax, därefter charkuterier och på toppen en ”köttsmäll”– BBQ med en jultouch.Och som avslutning en dessertbricka med extra allt.

–Och vi kommer att ha en väldigt fin bar med schysst häng. Om det övergår i spontandans eller dans runt granen, det låter vi vara osagt. Hos oss är det alltid högt i tak och öppet för fria tolkningar.

Med The Black Barn får Holy Smoke helt nya möjligheter att utveckla sin verksamhet. I de rymliga lokalernamed det vackra ladugårdstaket över huvudet kan de arrangera i stort sett vad som helst: privata fester, steak- och bourbonmiddagar, vin- och öl-provning och matlagningskurser.

–I Bräcke har vi inte haft musik på tre år. Det funkade inte där helt enkelt. Vi filar just nu på en underhållssatsning och kommer förstås också att samarbeta mycket med Villa Brunnby när de öppnar. Det här kommer att bli Kullabygdens absoluta Party Venue.

Vad får du all energi ifrån att hela tiden gå in i nya projekt?

–Den är ju inte en negativ kontext vi jobbar i precis. Det är amazing. Man blir peppad hela tiden. Sista dagen innan vi stängde Holy träffade jag två herrar – Billy från Texas och David från North Carolina – som läst om oss i Washington Post. De hade ett ärende i Göteborg, körde ner till Bräcke och stannade i två och en halv timme. Det är klart att man blir pumpad av det. Då skiter man i man går upp klockan sex på morgonen och jobbar hela natten.

 

*När Linda och Mats Lavrè tog överBrunnby gård 2018 bytte de namn till Villa Brunnby.

 

Tidigare nummer

Webbplats www.kullaliv.se använder cookies. Mer information.