Premiär för vinmarknad i Arild

Premiär för vinmarknad i Arild

På Kristi Himmelfärdsdagen är det premiär för Kullabygdens första vinmarknad på Arilds vingård.

–Vi tycker att det är kul att samla alla vinproducenter i området och dra igång säsongen. Vi är inte konkurrenter utan kollegor och odlar alla druvsorten Solaris, säger Annette Ivarsson på Arilds vingård, där den första vinmarknaden kommer att avhållas i dagarna två.

Förutom Arilds vingård deltar Södåkra och Kullahalvöns vingård, vingården Villa Mathilda samt Frillestads vingård och helt nystartade Lottenlund Estate, som båda ligger i Helsingborgs kommun.

–Vi får inte bjuda på vin så alla besökare får köpa en biljett som de byter mot vin hos de olika vinproducenterna. Kullens Bryggeri kommer också att vara på plats med sitt ölsortiment, berättar Annette Ivarsson.

Förutom provsmakning av drycker blir det också en liten matmarknad med enbart lokala producenter som Kullasparris och Kullen Limousine.

Vin från Södåkra, Kullahalvöns och Frillestads vingårdar finns redan på Systembolaget medan Villa Mathildas vin ingår i beställningssortimentet. För Arilds vingård är det snart premiär på Systembolaget där deras vin lanseras i juli.

Vin- och matmarknaden pågår 25-26 maj klockan 11-17.

Foto: Flickr.com Guillaume Baviere.

Tidigare nummer

Webbplats www.kullaliv.se använder cookies. Mer information.