Premiär i Blå Hallen – Extravaganza

Nu är det bara några dagar kvar. Nordvästra Skånes nya mat- och dryckesfestival Extravaganza öppnar i Blå Hallen på fredag den 26 april. Kullaliv fick en pratstund med festivalgeneralen Jeff Flindt.

Det är ett stort evenemang, många utställare och en ny plats. Är du nervös?

–Nej det vill jag inte säga. Jag ger allt jag bara kan, minst 110 procent och jag har ett fantastiskt team runt mig och stabila företag som ställer ut.  Allt detta gör att nervositeten rinner av mig. Möjligtvis är jag lite ministressad över att hinna få allt och alla detaljer på plats inför öppningen.

Förra våren körde ni den första festivalen på parkeringsplatsen utanför Per i Vikens fabrik i Väsby. Vad är den största skillnaden i år jämfört med då?

– Att årets festival är tre-fyra gånger så stor och att vi har bytt plats till Blå Hallen. Vi kommer att ha tre-fyra gånger så många utställare och många fler bryggerier som alla får plats inne i den fantastiska hallen, där det också finns plats för besökarna att slå sig ner och äta och dricka. En stor förändring i år är att vi också har barnaktiviteter.

Så det är en festival för hela familjen?

– Ja i år har vi plats för ”Kids stuff” som ponnyridning, hoppborg och ansiktsmålning. Jag är själv förälder och vet att det är svårt att koppla av om barnen inte kan sysselsätta sig. På Extravaganza kan föräldrarna sitta ner och ta ett glas vin eller en öl medan barnen leker. Det finns inte många evenemang där föräldrarna har möjlighet att koppla av på det sättet.

Hur många besökare hoppas du på?

–  Jag tror att vi kommer att ha mellan 1 000-2 000 personer under fredagen och upp till tre gånger så många under lördagen. Det kan bli allt mellan 4 000-8 000 besökare.

Hur känns det att vara det absolut första evenemanget i Höganäs nya attraktion – Blå Hallen?

–Jag känner ett visst tryck över mina axlar. Jag vill verkligen att människor som kommer hit ska känna ”wow”. Jag vill verkligen lyfta fram den coola gamla byggnaden – fönster, dörrar, använda varje kvadratmeter och skapa spännande detaljer som får folk att känna den där speciella feelingen. Jag vill sätta en hög standard. Det ska kännas svårt för nästa spelare som kommer in i Blå Hallen att göra det ännu bättre.

Vad vill du att festivalen ska göra för avtryck?

– Jag vill att festivalen ska visa upp vilken fantastiskt utbud som finns på mat- och dryckssidan i Skåne – att det är något vi skapar tillsammans och att det är något vi ska vara stolta över. Det absolut viktigaste är förstås att Extravaganza blir en häftig mötesplats – att vi ger besökarna en skön upplevelse – att folk som besöker oss blir glada och lyckliga.

Se filmen från Blå Hallen.

Tidigare nummer

Webbplats www.kullaliv.se använder cookies. Mer information.