Salty Dog – Mölles nya hamnhäng

Salty Dog – Mölles nya hamnhäng

Helt plötsligt har Mölle hamn fått ett nytillskott för alla som längtat efter ett avslappnat häng, där man kan sitta med fötterna i sanden och lyssna på skön musik. Kristofer Svensson och Mats Hernström har skapat en magisk miljö med influenser från Medelhavet och Karibien. Kristofer med lång karriär i krögarbranschen och Mats ägare på Garage Bar i Höganäs har känt varandra i 34 år men det är först nu de har kommit loss.

– Vi träffades i vintras och började snacka om att göra något kul. Efter många år som krögare i Hässleholm och på Gotland så hade jag plötsligt tid över för ett nytt projekt, och Mats var inte svårövertalad, berättar Kristofer.

Mölle hamn kom snabbt upp på kartan. De fick span på en bit mark på perfekt läge vid piren som de kunde arrendera och drog igång i raketfart. Men att sno ihop ett restaurangkoncept med alla tillstånd på kort tid är inte det enklaste.

–Vi gick i mål, mycket tack vare Johan Bringle, Eva Rosberg och Charlotte Gullberg på Höganäs kommun som har guidat oss genom tillståndsdjungeln, de har givit helt outstanding service.

Foto: Felix S:t Clair Renard

Maten är som miljön avslappnad – med en twist. Smakerna är en fusion mellan Medelhavet och Karibien. Gästerna kan förvänta sig rätter som Acapulco prawns, Fried squids och Poke bowls – heta smaker kombinerat med fräscht grönt som koriander och sockerärtor. Vinlistan blir kort men bra, vitt, rött och rosé, ett val av varje, som serveras på magnumflaska eller glasvis.

– Och kalla drinkar blir det ju givetvis, vi är ju nästan i Karibien, säger Kristofer med ett skratt och berättar att de kommer att ha gästkockar en eller ett par dagar i veckan. Den välkände matprofilen Ignacio Kochnowicz, kanske mer känd som ”Nacho”, kommer till exempel dyka upp och skämma bort gästerna med sin kokkonst där han trollar med smaker och råvaror.

Och de blir fler överraskningar.

– Bli inte förvånad om det oanmält dyker upp musiker som kör lite akustiskt, Mats har ju en massa bra band bokat på Garage Bar hela sommaren och några kanske hoppar in och kör lite hos oss på Salty Dog.

Det verkar som det är brist på erfaren krogpersonal den här sommaren, media är full av krögare som letar personal med ljus och lykta, hur har ni löst det?

– Jag och Mats har varit med så länge så vi vet vilka vi vill ha och vi snodde ihop crewen tidigt, det är ett tight gäng med Max, Jacob, Anton, Marcus, Love, Oscar, Santiago och så klart min frus dotter Filippa.

Varför namnet Salty Dog?

– Det var Jon Lemholt på Solitude Tattoo som bollade in namnet, det är ett smeknamn för en sjöman som tillbringat hela livet på de sju haven, en riktig sjöbuse och det passar väl utmärkt här i Mölle hamn med sina sjöfarartraditioner.

Och för att förstärka namnet så vajar en stor piratflagga över etablissemanget, skänkt av möllebon och äventyraren Felix S:t Clair Renard, som redan utnämnt Salty Dog till ett av sommarens bästa häng i Kullabygden.

 

Öppet sju dagar i veckan under juli och augusti. Öppettider: 11.00 till 23.00, fredag och lördag öppet till 24.00. Instagram: saltydog.se, Facebook: Salty dog bar - Mölle 

 

 

 

Tidigare nummer

Webbplats www.kullaliv.se använder cookies. Mer information.