Skapa Nuet – Jörgens nya filmserie

Höganäsbon Jörgen Fotozon Nilsson är en välkänd fotograf och skapare av spännande projekt, många besökte hans utställning på Krapperups gårdsmuseum 2022. Nu är han aktuell med ännu ett spännande projekt – med filmserien Skapa Nuet vill han inspirera andra att förverkliga sina drömmar.

Idag fredag 15 mars är det premiär för film nr två i serien där musikern och författaren Åke Högman berättar om sitt skapande och vad som driver honom i hans kreativa process. Se filmen härhttps://youtu.be/aEjrF39VjX4

Jörgen – hur fick du den här spännande idén?
– Jag har haft tankarna om det här under lång tid, det startade med att jag drog igång ett projekt i Båstad för några år sedan, ”Hjärtans G Gärna Alla har en berättelse, vilken är din?” Och man kan väl säga att mitt nya projekt är en naturlig fortsättning av det.

Berätta om projektet!
– Skapa Nuet är filmade berättelser där inspirerande människor berättar om sina liv och varför de har valt att göra något de brinner för. Tanken är de som ser kortfilmerna ska få en aha-känsla och kanske förverkliga sina drömmar om ett annat liv. Att må bättre och leva fullt ut i sin egen känsla av vad lycka är. I Nuet.

– Jag har träffat kreativa människor som har förändrat sina egna liv och som kan inspirera andra att ta vara på sina unika talanger och möjligheter till ett skapande liv.

 Är det framför allt konstnärer som kommer medverka? 
– Absolut inte, kreativitet kan ta sig uttryck på många sätt, någon skapar ett eget unikt företag, någon annan startar en hjälporganisation för utsatta, någon tredje sadlar om från tjänsteman till att bejaka sin passion för vin och utbildar sig till sommelier. Jag kommer filma många olika personligheter och det är det som gör det här projektet så spännade.

Hur länge ska projektet pågå?
– Det finns ingen tidsgräns, projektet kommer pågå så länge jag själv har inspiration och kan finna andra som gör något speciellt och skapar något unikt i Kullabygden.

Hur finansierar du projektet?
– Via sponsorer som kommer presenteras i slutet av intervjuerna. De personer eller företag som vill synas i ett kreativt och positivt sammanhang får gärna kontakta mig på skapanuet@gmail.com.

Så följer du projektet
YouTube: @skapanuet Facebook: @skapanuet

Om Jörgen Fotozon Nilsson
Jörgen är målargesällen som sadlade om till fotograf och filmare. I sitt tidigare yrke som målare hade han uppdraget att måla hundratalet kyrkbänkar i Brunnby kyrka och lika många fönster på Krapperups slott. Han kanske är mest känd för sin fotografikonst där bilderna som Jörgen skapar med sin kamera blir till fina konstverk. Jörgen är även filmare med projekt som Båstads-tennis, dramatik i Afrika och nu senast projektet Skapa Nuet. Han fotograferade även alla bilder till boken Kullabygden – Utsikter, omvägar och nya insikter i samarbete med Eva Robild och Höganäs Bokhandel.

 

Tidigare nummer

Webbplats www.kullaliv.se använder cookies. Mer information.