Will och Sofie lever drömmen i Brunnby

Will och Sofie Oldfield möttes i Sydney 2006 och flyttade till Skåne två år senare. I idylliska Brunnby i Kullabygden har de förverkligat sin dröm om det kreativa livet på landet.

 – Redan när vi träffades i restaurangbranschen i Sydney hade vi en dröm om att skapa något eget tillsammans. Det började vi förverkliga när vi köpte vårt hus här i Brunnby för fem år sen, berättar Will Oldfield.

Till vardags jobbar Will på Arilds Vingård som teamleader och Sofie som konsult på KPMG i Malmö. Men vid sidan av sina heltidsjobb har den kreativa duon också skapat och byggt upp sitt livsverk som fått namnet Coasters Hideaway.

Will och Sofie märkte ganska snabbt efter de träffats att de hade många gemensamma intressen som växter, natur, matlagning och att leva ”outdoor”. Men också att de gillade människor som är öppna för nya saker och positivt inställda till livet.

– Fast jag måste erkänna att jag var livrädd för att bo på landet heltid. Vi hyrde ett sommarhus ett par år nära Stubbarps slott några stenkast härifrån och det var ju supermysigt när man visste att det fanns en varm lägenhet mitt i Malmö när kylan kröp på. Men när det här huset blev till salu sa Will: ”det ska vi bara köpa” och så här efteråt är det bara att konstatera att han hade helt rätt säger Sofie.

Glampingen i Brunnby.

Coasters Hideaway bygger på två verksamheter. Den ena är ”Glamping”, en kombination av orden glamorous och camping, som på svenska närmast kan översättas till ”lyxcamping”. Den andra är odlande och bindning av snittblommor, två verksamheter som vid första anblick kan synas väsensskilda men i verkligheten gifter ihop sig på ett vackert och intressant sätt.

– Vi hjälper varandra i vårt gemensamma projekt, snittblommorna är Sofies ”hjärtebarn”– glampingen är min grej där jag fått hjälp med bygget av kompisar, säger Will.

Will köpte tre färdiga glampingtält av stark canvas och snickrade sedan ihop trädäcken som tillgänglighetsanpassades. I tälten finns det bekväma sovplatser för upp till tre personer och en smart lådbox med allt som gästerna kan behöva i form av matlagningsutensilier, glas, tallrikar och bestick.

Men en sak saknas – det finns inga eluttag.

– Grundidén med Coasters Hideaway är, som namnet antyder, att när man kommer hit så ska man slappna av från stressen, inte minst den digitala stressen och trots att det finns laddmöjligheter vid uteköket så märker vi att folk helt enkelt lägger ifrån sig mobilen och i stället läser böcker, spelar brädspel och samtalar. Bara det känns som ett kvitto på att vi lyckats med vår tanke att våra besökare ska komma nära naturen, känna in och koppla av, säger Sofie.

Värdparet Sofi och Will Oldfield.

En godscontainer har förvandlats till ett vackert badrum med hotellstandard. Det finns också ett utomhuskök under tak där gästerna kan laga mat. Men det verkliga dragplåstret den här sommaren är ”The BBQ Pergola” – en grillplats med vacker utsikt över de böljande fälten som gjord för god mat, gärna över eld, och samtal när skymningen faller. Här sitter man också bredvid det stora landet där Sofie odlar snittblommor.

– Jag har alltid älskat blommor, det finns en bukett för varje tillfälle. Här har jag möjlighet att komponera som jag själv och mina kunder gillar. Jag är extra svag för späda blommor som inte gör så mycket väsen av sig men som blir väldigt vackert i en komposition. Luktärter, vallmo, vädd, lejongap – blommor som är helt underbara.

– Hitintills har jag skördat och bundit buketterna själv, men jag har märket ett stort intresse från besökarna att själva snitta och komponera så i år började vi med att intresserade kunde besöka odlingen och skörda själva och nästa år planerar vi för förbokade sällskap där deltagarna kommer få en kort introduktionskurs och sedan själva sätta samman sina buketter. Jag tror att det här kommer bli väldigt populärt vid exempelvis möhippor – eller varför inte svensexor.

När ni startade, hade ni en bild av vilka besökarna skulle vara?

– Absolut säger Will och Sofie simultant med ett skratt, vi trodde att snittbesökarna skulle vara par mellan 25 och 35 utan barn, men tji fick vi där. Och kul var det. Det har visat sig att det är människor i alla åldrar och konstellationer, två vuxna systrar kan komma med sin äldre mamma, en ensamstående pappa med sina barn, det är folk som aldrig campat, det är andra som campat på Mount Everest, besökare som vandrar hit, cyklar hit eller åker med regionbuss 223 som stannar runt knuten. Kort sagt väldigt blandat, men en sak har de gemensamt, de är öppna, glada och optimistiska, just very nice people, säger Will.

Tidigare nummer

Webbplats www.kullaliv.se använder cookies. Mer information.