Missa inte Marie på Guldbaggegalan ikväll

Missa inte Marie på Guldbaggegalan ikväll

Inredningskonstnären Marie Olsson Nylander har precis tagit emot tidningen Residence stora formpris 2020. Ikväll måndag 25 januari delar hon själv ut priset för bästa scenografi på den glamouriga Guldbaggegalan i Stockholm. Kullaliv fick tag i henne på väg till galan.

 –Det känns pirrigt. Vi hade genrep igår. Jag var den enda som fick ta om det två gånger. Eftersom vi inte har någon publik på grund av corona måste man stå och titta rakt fram. Det är skönare med publik och ögonkontakt. De andra är så vana. Jag har aldrig gjort det förr. Det är självklart nervöst – man vill ju göra något bra, säger Marie Olsson Nylander.

Kullaliv får tag i henne på hotellrummet på Söder i Stockholm innan taxin kommer för att hämta henne till Annexet vid Globen där det prestigefyllda filmpriset delas ut ikväll. Programledare är Amie Bramme Sey och David Sundin. Bland prisutdelarna finns skådespelaren och artisten Alba August, regissören Rojda Sekersöz och folkkäre Galenskaparen Claes Eriksson.

När fick du frågan om du ville dela ut priset?

–I december och det ville jag såklart. Tror inte jag fattar riktigt hur stort det är. Det är lättare att själv ta emot ett pris och man bara kan säga tack. Nu måste jag säga något bra och gärna något coolt också, säger Marie och berättar att hon glömt att packa ner sin hårborste i resväskan.

–Jag är rädd att jag glömt något annat också. Och rädd att jag ska svettas i mina höga skor och glida i dem. Men det är en stor glädje också. Alla är nervösa. Men de andra är så vana. Så coola.

Klockan 18.45 ikväll startar förgalan på SVT Play. En halvtimme senare kliver Marie upp på scenen för att dela ut priset till filmen med bästa scenografin. De tre nominerade filmerna är Charter, Se upp för Jönssonligan och Nelly Rapp – Monsteragent.

Har du någon egen favorit?

–Får jag säga det? I så fall är det nog Amanda Kernells Charter.

Gillar du film?

–Ja gud ja, jättemycket. Jag har sett flera av de nominerade filmerna. Charter är lite deppig men snyggt filmad. Josephine Bornebuschs Orca är jättejobbig men så sann, så påtaglig. Dokumentären Greta var intressant, intressant att se hennes arbete – hon är så modig.

Med tv-programmet Husdrömmar Sicilien fick du hela svenska folket att drömma om eget palats på ön. Nyligen fick du tidningen Residence stora formpris. Nu delar du ut Guldbaggen. Vad blir det nästa gång?

–I augusti lanserar jag min nya mattkollektion tillsammans med Ellos. Jag har många roliga grejer på gång, flera roliga samarbeten, som jag kan berätta mer om lite senare när det är mer färdigt. Jag tror att 2021 kommer att bli ett roligt år.

 

Se Marie på Förgalan och galan ikväll.

Läs mer om Marie Olsson Nylander.

Tidigare nummer

Webbplats www.kullaliv.se använder cookies. Mer information.