Några av de bästa Kulla-hängen i sommar

Almanackan har precis vänt blad till juli och nu börjar Kullabygdens caféer, restauranger och barer fyllas på i en farlig fart. Kullaliv har listat några av de bästa hängen ii sommar. 

+ Salty Dog
Alla som längtat efter ett riktigt avslappnat häng jublade när krögarna Kristofer Svensson och Mats Hernström öppnade Salty Dog i Mölle hamn för två år sedan. Här kan du kruxa med tårna i sanden, lyssna på skön musik och lojt betrakta båtarna som lägger till vid kajen. Maten är lika avslappnad som miljön – med en twist. Smakerna en fusion mellan Medelhavet och Karibien.

Läs mer
www.kullaliv.se/se/aktuellt/salty-dog-molles-nya-hamnhang/

+ Café Bistro, Sundstorget, Höganäs

Slå dig ner bredvid giraffen på Sundstorget med en kopp kaffe, en saftig blåbärsmuffins eller varför inte en god räkmacka på rågbröd. Känner du ingen i Höganäs lär du snart göra det om du kommer i samspråk med caféägaren Ann-Louise Sundberg som nyligen utsågs till Årets serviceprofil av Företagarna i Höganäs. Ett klockrent val för Ann-Louise har förvandlat caféet vid Sundstorget till stans mest populära mötesplats för en lunch, fika eller en AW. Bonus: allt som oftast kan man njuta av levande musik till kaffet eller vinet. Några hundra meter bort finns Kvickbadet med skönaste bryggdoppet.

Läs mer:
www.kullaliv.se/se/kafeguide/cafe-bistro/

 Ann-Louise Sundberg med personal på Café Bistro.

+  
Takterrassen Lounge, Rusthållargården, Arild

En av Kullabygdens största fördelar är havsutsikten omslutet som det är av Öresund, Kattegatt och Skälderviken. Vill du njuta ordentligt av den ska du placera dig på Rusthållargårdens takterrass med världens vackraste utsikt över Arilds hamn och Skälderviken. Här kan du mumsa på gourmetpizza och sippa på färgglada drinkar och. Onsdag och fredagar hela juli i sällskap med DJ och saxofonist. Innan kvällen på taket rekommenderas ett dopp på Tussan – en av bygdens absoluta badplatsfavoriter.

Läs mer:
www.kullaliv.se/se/mat-dryck/rusthallargarden-restaurang/


Loungen på Rusthållargården, Arild.

+ Kullabygdens vanilj och choklad

Programledaren, underhållaren och kullabygdsbon Ola Selmén är inte ensam om att älska Kullabygdens Vanilj & Choklads underbara lakritsglass. Johan Rasmussons glass tillverkad av noga utvalda råvaror efter säsong slår det mesta. Vad sägs om glass med cheesecakesmak, en tiramisu eller en läskande flädersorbet? När du väl är här i butiken vid Salthallarna måste du självklart njuta av en espresso och en chokladpralin där huvudingrediensen kommer från vännerna Ana och Gustavos familjeplantage i Ecuador.

Läs mer.
www.kullaliv.se/se/kafeguide/kullabygdens-vanilj-och-choklad/


Skönt häng på Kullabygdens Vanilj & Choklad.

+ Restaurang Barbara

Fick toppbetyg när Helsingborgs Dagblads matskribenter hälsade på i vintras. Ja, det är inte svårt att bli förförd av Barbara som tagit plats i den gamla keramikfabriken från 1800-talet som nu heter Salthallarna. Restaurangprofilerna Nebo Pavicevic och Christian Backe har inspirerats av miljön där de klassiska saltglaserade kärlen brändes hög värme. På restaurangen är elden i fokus, färska råvaror som fisk, skaldjur, kött och grönsaker grillas på hög värme. De utsökta stenugnsgräddade pizzorna går även att få som efterrätt. Miljön med de gamla tegelväggarna är en lika stor upplevelse som maten.

Läs mer om Barbara och Salthallarna.

https://www.kullaliv.se/se/mat-dryck/barbara/
https://www.kullaliv.se/se/att-gora/salthallarna/
www.kullaliv.se/m/aktuellt/magasin-36-blir-salthallarna/


Soligt häng på restaurang Barbara, Salthallarna i Höganäs.

+ Krapperups kaffestuga
Ja visst måste det bli ett slottshäng i sommar. Krapperups slott eller borgen som den också kallas har varit inspelningsplats både för Edvard Persson och klassiska tv-serien Kullamannen. Och ingenstans i bygden serveras så frikostiga bakverk som i Krapperups kaffestuga – gärna med mycket grädde, bärkompott eller vaniljsås. Efter en lunch (lasagne på sparris och kronärtskocka rekommenderas) eller en fika kan man strosa runt i den magnifika slottsparken anlagd redan på 1600-talet, se vad som är på gång i Konsthallen eller titta in på handelsträdgården som ligger alldeles intill.

Läs mer om Mette Hagman som driver caféet.
www.kullaliv.se/m/aktuellt/inte-utan-min-morsa/

www.kullaliv.se/se/kafeguide/krapperups-kaffestuga


De mumsiga bakverken på Krapperups kaffestuga lockar till häng.

+ Ransviks Havsveranda

Skåne eller Toscana? Det är svårt att veta när man tagit plats på Ransviks Havsveranda med med en pasta och tittar ut över havet och den inbjudande trädgården. I norrlänningarna Andy Enerstedts och Matti Grapenfelts händer har Kullabygdens mest klassiska ställe ute på Kullaberg blivit en pärla inte minst när det gäller utbudet av småkakor. Missa inte att ta ett dopp på platsen där badhistoria skrevs i början av förra seklet när män och kvinnor chockerade omvärlden genom att bada tillsammans i randiga baddräkter.

Läs mer:

www.kullaliv.se/se/aktuellt/hela-varlden-kommer-till-ransvik/
www.kullaliv.se/se/aktuellt/tva-korpar-har-tagit-over-i-ransvik/

www.kullaliv.se/se/kafeguide/ransvik-havsveranda/


Andy och Matti framför sin havsveranda i Ransvik.

+ Holy Smoke

Nä, en sommar utan ett häng på Holy Holy Smoke går ju inte. Det är faktiskt sju år sedan Johan Fritzell trollade fram ursprungsrätten Pulled pork sandwich med den speciella smaken på köttet som legat till sig i en smoker under ett dygn. Idag finns många sorters läckerheter på menyn och ett stort utval av färgglada och lockande vegetariska sideorders. Miljön i lantliga Bräcke är fortfarande förförisk. Kanske ett dopp nere i Lerhamn före eller efter maten?

Läs mer.
www.kullaliv.se/plats/holy-smoke-bbq/

www.kullaliv.se/se/aktuellt/niklas-ekstedt-tillbaka-till-rotterna/

www.kullaliv.se/se/aktuellt/holy-smokes-johan-fritzell-pa-svt-ikvall/

 Johan Åkerberg och Johan Fritzell driver Holy Smoke i Bräcke.

+ Hotell Kullaberg, Mölle

Vad är väl en sommar utan att njuta av världens mest generösa räkmacka på Hotell Kullaberg i Mölle. Slå dig ner på terrassen med den bästa utsikten över Kullaberg och hamninloppet där båtarna lägger till och det finns mycket att titta på. Har du tur blir du serverad av hotellchefen Tomas Dreilick, artist och radiopratare bland mycket annat, och självklart den som står för den sköna spellistan och inbjudna artister som ibland förgyller kvällarna. Börja eller avsluta med en skön promenad bort till Solviken där man kan bada både i bassäng och från brygga.

Läs mer.
www.kullaliv.se/m/aktuellt/den-rockande-hotelldirektoren/


Tomas Dreilick på en av Mölles skönaste uteplatser.

+ Vinskänken, Kullabergs vingård, Nyhamnsläge

Är du intresserad av vin finns bästa hänget på Kullabergs vingård strax utanför Nyhamnsläge. Vingården, har plockat hem massor av priser för sina utsökta viner, flera av dem döpta efter några av Kullabygdens vackraste platser som Josefinelust, Gylleröd och Skäret. I vinbaren Skänken kan man äta lite smått och gott som rostade gråärtor och en makrillmacka och givetvis smaka på de goda vinerna. En guidad vintur eller picknick bland vinrankorna rekommenderas också.

Läs mer.

www.kullaliv.se/m/aktuellt/kullabergs-vingard-satsar-mot-stjarnorna/

www.kullaliv.se/se/aktuellt/stor-galafest-nar-nya-vineriet-invigdes


Ett glas vin att hänga med på Vinskänken, Kullabergs vingård.


 

Tidigare nummer

Webbplats www.kullaliv.se använder cookies. Mer information.